01 -
Ciasteczka włóż do woreczka strunowego i zamknij. Za pomocą wałka lub solidnej łyżki rozgnieć je na drobne kawałki. Wysyp po 1 1/2-2 łyżki pokruszonych Oreo na dno 6 małych miseczek (każda powinna mieć co najmniej 180-240 ml pojemności). Odłóż na bok.
02 -
Mikserem ręcznym lub stacjonarnym wymieszaj serek śmietankowy z cukrem pudrem, aż uzyskasz gładką i kremową masę. Dodaj wanilię i dokładnie wymieszaj. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę, a następnie pozostałe pokruszone Oreo.
03 -
Rozłóż masę sernikową równo do przygotowanych miseczek, lekko dociskając ją do pokruszonych Oreo. Umieść w lodówce na około godzinę, aby schłodzić, lub do momentu podania.
04 -
Tuż przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i posyp resztką pokruszonych Oreo. Smacznego!