Sernik Oreo w Pucharku (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Nadzienie do sernika

01 - 227 g serka śmietankowego, miękkość pokojowa
02 - 227 g bitej śmietany lub śmietankowego kremu do deserów
03 - 2/3 szklanki cukru pudru
04 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
05 - 24-26 ciastek Oreo

# Sposób Przygotowania:

01 - Ciasteczka włóż do woreczka strunowego i zamknij. Za pomocą wałka lub solidnej łyżki rozgnieć je na drobne kawałki. Wysyp po 1 1/2-2 łyżki pokruszonych Oreo na dno 6 małych miseczek (każda powinna mieć co najmniej 180-240 ml pojemności). Odłóż na bok.
02 - Mikserem ręcznym lub stacjonarnym wymieszaj serek śmietankowy z cukrem pudrem, aż uzyskasz gładką i kremową masę. Dodaj wanilię i dokładnie wymieszaj. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę, a następnie pozostałe pokruszone Oreo.
03 - Rozłóż masę sernikową równo do przygotowanych miseczek, lekko dociskając ją do pokruszonych Oreo. Umieść w lodówce na około godzinę, aby schłodzić, lub do momentu podania.
04 - Tuż przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i posyp resztką pokruszonych Oreo. Smacznego!

# Uwagi:

01 - Możesz przygotować warstwowy deser w stylu parfait lub zrobić go w większym naczyniu i podzielić na porcje.
02 - Przetestuj różne smaki Oreo, aby nadać deserowi ciekawy akcent.
03 - Dodaj 1/2 łyżeczki ekstraktu miętowego i użyj miętowych Oreo, aby stworzyć wersję o smaku mięty.