01 -
Zmiksuj ser twarogowy na gładką, jednolitą masę przy użyciu blendera.
02 -
Roztop masło i dodaj do masy serowej. Oddziel żółtka od białek, a następnie dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, skrobię oraz kaszę mannę. Dokładnie wymieszaj mikserem.
03 -
Ubij białka na sztywną pianę, a następnie delikatnie połącz ją z masą serową za pomocą silikonowej szpatułki.
04 -
Podziel masę na trzy równe części. Do pierwszej wsyp kakao, do drugiej mak, a do trzeciej proszek kisielu. Wszystkie trzy masy dokładnie wymieszaj mikserem.
05 -
Formę wyłóż papierem do pieczenia, posmaruj masłem i posyp mąką. Na dno wyłóż masę kakaową, następnie masę z makiem, na nią rozłóż owoce kandyzowane lub suszone wiśnie, a na wierzch wyłóż masę z kisielem.
06 -
Wstaw formę do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez 60 minut. Po ostudzeniu pokryj wierzch polewą czekoladową według uznania.