Puszyste czekoladowe ciastka sernikowe (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Do przygotowania spodu

01 - 150 g cukru trzcinowego
02 - 120 g masła
03 - 1 jajko
04 - 1 łyżeczka wanilii
05 - 150 g mąki pszennej
06 - 30 g kakao
07 - ½ łyżeczki soli
08 - ½ łyżeczki sody
09 - 100 g posiekanej gorzkiej czekolady

→ Do nadzienia

10 - 150 g serka kanapkowego typu Philadelphia
11 - 2 łyżki cukru pudru
12 - ½ łyżeczki wanilii

# Sposób Przygotowania:

01 - Serek z cukrem pudrem i wanilią połącz dokładnie aż masa zrobi się gładka. Wstaw do lodówki na pół godziny.
02 - Roztopione masło wymieszaj z cukrem. Dodaj jajko i wanilię. Przesiej razem mąkę z kakao, sodą oraz solą i dorzuć do miski z mokrymi składnikami. Na koniec wsyp czekoladę i wymieszaj delikatnie.
03 - Z ciasta formuj małe placuszki, na środek kładź porcję schłodzonego nadzienia, zaklejaj i zlepiaj w kulki. Delikatnie je spłaszcz i ułóż na blasze z papierem do pieczenia.
04 - Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180°C) na 10-12 minut. Odstaw żeby przestygły zanim spróbujesz.

# Uwagi:

01 - Dobrze schłodzony farsz nie wypływa podczas pieczenia.
02 - Możesz zamienić serek na mascarpone albo wmieszać białą czekoladę dla odmiany.
03 - Trzymaj ciasteczka w zamkniętym pojemniku przez 4 dni albo zamroź na maksymalnie 3 miesiące.