Serowa makaronowa z kiełbasą (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Główne składniki

01 - 1 cebula
02 - 250 g pieczarek
03 - 400 g kiełbasy
04 - 200 g żółtego sera, startego
05 - 1 szklanka passaty pomidorowej
06 - 300 g makaronu

→ Dodatki i przyprawy

07 - olej do smażenia
08 - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
09 - 1 łyżka masła
10 - pieprz, do smaku
11 - sól, według uznania
12 - słodka papryka w proszku

# Sposób Przygotowania:

01 - W naczyniu żaroodpornym, rozłóż wszystko, co przyszykowałeś i posyp tym, co zostało z sera. Wrzuć je do piekarnika bez przykrycia. Piecz tak mniej więcej 20 minut w 180°C w trybie góra-dół aż apetycznie się zrumieni.
02 - Połącz makaron ugotowany na półtwardo z zawartością patelni i wrzuć połowę sera. Zdejmij z ognia i dobrze zamieszaj.
03 - Pokrój kiełbasę w półplasterki i wrzuć je na gorącą patelnię z odrobiną oleju. Podsmaż tyle, żeby nabrała rumieńców.
04 - Pokrój pieczarki i wrzuć na patelnię z masłem. Podsmażaj, aż zniknie woda. Pod koniec dosyp sól i pieprz.
05 - Gdy kiełbasa się podpiecze, dodaj cebulę i posyp papryką słodką. Smaż razem przez 5 minut. Potem wrzuć pieczarki, wlej passatę, jeszcze raz wszystko dopraw.
06 - Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj na lekko twardo tak jak mówi opakowanie.

# Uwagi:

01 - Najlepiej smakuje prosto z piekarnika z natką pietruszki posypaną po wierzchu.
02 - Wybierz swoją ulubioną kiełbasę – masz pełną dowolność.