01 -
W naczyniu żaroodpornym, rozłóż wszystko, co przyszykowałeś i posyp tym, co zostało z sera. Wrzuć je do piekarnika bez przykrycia. Piecz tak mniej więcej 20 minut w 180°C w trybie góra-dół aż apetycznie się zrumieni.
02 -
Połącz makaron ugotowany na półtwardo z zawartością patelni i wrzuć połowę sera. Zdejmij z ognia i dobrze zamieszaj.
03 -
Pokrój kiełbasę w półplasterki i wrzuć je na gorącą patelnię z odrobiną oleju. Podsmaż tyle, żeby nabrała rumieńców.
04 -
Pokrój pieczarki i wrzuć na patelnię z masłem. Podsmażaj, aż zniknie woda. Pod koniec dosyp sól i pieprz.
05 -
Gdy kiełbasa się podpiecze, dodaj cebulę i posyp papryką słodką. Smaż razem przez 5 minut. Potem wrzuć pieczarki, wlej passatę, jeszcze raz wszystko dopraw.
06 -
Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj na lekko twardo tak jak mówi opakowanie.