Kapsle z kiełbasą i serem (Wersja Do Druku)

Pyszne kapsle z kiełbasą, serem cheddar i chrupiącymi ziemniakami, zapieczone na złoto.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Mięso

01 - 454 g surowej kiełbasy śniadaniowej mielonej

→ Produkty mleczne

02 - 227 g miękkiego serka śmietankowego
03 - 170 g sera cheddar, startego

→ Produkty suche

04 - 180 g mieszanki do ciastek (np. gotowej mieszanki do biszkoptów)

→ Warzywa

05 - 400 g mrożonych potartych ziemniaków

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Włącz piekarnik na 200°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
02 - W dużej misce dokładnie wymieszaj miękki serek, mieszankę do ciastek, starty cheddar, ziemniaki i mieloną kiełbasę.
03 - Z masy zrób kulki wielkości około 3,8 cm i równomiernie je rozłóż na blasze.
04 - Piecz około 20 minut aż będą złociste, a kiełbasa dobrze upieczona.
05 - Poczekaj chwilę aż lekko ostygną. Świetnie smakują same lub z sosem takim jak musztarda ostra, sos holenderski lub ketchup.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - To danie dobrze nadaje się do zrobienia na zapas. Możesz dodać czosnek albo cebulę w proszku, żeby smak był mocniejszy.
02 - Dobrze smakuje z ulubionym sosem do maczania.