Dwa składniki serowe kuleczki (Wersja Do Druku)

Szybkie, zapieczone na złoto serowe kuleczki z prostych składników w opiekaczu.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Nabiał

01 - 240 ml dobrze odsączonego twarogu ziarnistego
02 - 15 ml tartego sera Parmesan (opcjonalnie)

→ Przyprawy i panierka

03 - 120 ml bułki tartej z przyprawami
04 - 1,25 ml czosnkowego proszku
05 - 1,25 ml cebulowego proszku
06 - 1,25 ml soli
07 - 0,6 ml świeżo mielonego czarnego pieprzu
08 - Spray z oliwy z oliwek

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Włącz frytkownicę na 200°C i nagrzewaj przez trzy minuty.
02 - Wsyp do miski odsączony twaróg, doprawioną bułkę tartą, czosnek, cebulę, sól, pieprz i jeśli chcesz, parmezan.
03 - Wymieszaj wszystko na gęstą, klejącą masę. Jak będzie za mokro, dodaj więcej bułki tartej żeby się trzymało.
04 - Zbieraj łyżką porcje i lepi je w rękach na kształt małych klusek.
05 - Spryskaj koszyk frytkownicy oliwą. Ułóż totki jedną warstwą tak, by się nie stykały i lekko rozpyl na nich oliwę.
06 - Smaż we frytkownicy przez 12-15 minut, w połowie przewracając. Powinny być złociste i chrupiące. Podawaj od razu z ulubionym sosem.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Pamiętaj, żeby dobrze odcisnąć twaróg, żeby totki nie były mokre. Reguluj ilość bułki tartej, aż masa będzie wygodna do lepienia. Super do sosów typu marinara, ranch czy sriracha mayo.