01 -
Ustaw piekarnik na 175 stopni Celsjusza i pozwól mu się nagrzać.
02 -
Ugotuj ryż basmati według wskazówek na opakowaniu, potem odstaw.
03 -
W blenderze połącz twaróg z sosem buffalo. Miksuj aż masa będzie gładka.
04 -
Na średnim ogniu podgrzej oliwę lub spryskaj nią patelnię. Wrzuć cebulę i czosnek, smaż około 3-4 minut, aż zmiękną i ładnie pachną.
05 -
Zmniejsz ogień do małego. Dokładnie połącz kurczaka, ryż i serowy sos na patelni. Dopraw solą i pieprzem według upodobań.
06 -
Równo rozprowadź całość na patelni lub przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp wierzch startym cheddar'em.
07 -
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 minut aż ser się rozpuści i zacznie lekko bulgotać.
08 -
Wyjmij, podawaj na ciepło. Możesz dodać trochę sera pleśniowego lub sosu czosnkowego na wierzch i posypać szczypiorkiem.