01 -
Ustaw piekarnik na 200°C bez termoobiegu lub 180°C z nawiewem.
02 -
Na dużej patelni rozgrzej olej na mocnym ogniu przez 1-2 minuty. Wrzuć mini filety z kurczaka i smaż każdą stronę przez 3-4 minuty, aż ładnie się zarumienią i będą dobrze upieczone.
03 -
Zmień ogień na średnio-niski, w razie potrzeby dolej trochę więcej oleju. Dodaj cebulę i paprykę. Mieszaj często i smaż przez 12 minut, aż papryka zmięknie.
04 -
Włóż kurczaka z powrotem na patelnię, zdejmij z ognia i wmieszaj czerwone pesto, aż wszystko się połączy.
05 -
Przekrój bagietki na długość, ale nie do końca, żeby się nie rozpadły. Delikatnie je rozchyl i ułóż na blaszce. Wstaw na 7 minut, żeby lekko się podpiekły.
06 -
Na podsmażone bagietki rozsmaruj równomiernie mieszankę kurczaka i papryki. Posyp obficie startym serem. Włóż do piekarnika na 5-6 minut, aż ser się roztopi i lekko zarumieni.
07 -
Pokrój nadziane bagietki na 2-3 części i podawaj na ciepło.