01 -
Nastaw piekarnik na 190°C, by był gotowy do pieczenia.
02 -
Na średnim ogniu rozgrzej olej awokado na dużej patelni. Wrzuć cebulę i paprykę. Smaż, aż zmiękną, około 5 minut.
03 -
Wrzuć bataty i czosnek na patelnię. Podsmażaj, aż bataty lekko zmiękną, mniej więcej 10 minut.
04 -
Dodaj kiełbasę, rozdrabniając łyżką. Mieszaj i smaż, aż się zarumieni, około 8 minut.
05 -
W dużej misce wymieszaj jajka z mlekiem, tymiankiem, solą i pieprzem, aż masa będzie jednolita.
06 -
Wlej jajka na patelnię z batatami i kiełbasą. Delikatnie wymieszaj, żeby się połączyły.
07 -
Równo rozłóż startą mozzarellę na wierzch mieszanki.
08 -
Wstaw patelnię do nagrzanego piekarnika. Piecz bez przykrycia przez 30-35 minut, aż jajka się zetną, a ser lekko zezłoci.
09 -
Poczekaj chwilę aż danie lekko wystygnie zanim zaczniesz porcjować.