Smażony Kohlrabi (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 2 kalarepy.
02 - 50 g mąki.
03 - 0,5 łyżeczki soli.
04 - Szczypta czarnego pieprzu.
05 - 1 jajko, lekko roztrzepane.
06 - 60 g bułki tartej.
07 - 1 łyżka oleju.

# Sposób Przygotowania:

01 - Usuń skórkę z kalarepy i pokrój ją w plasterki o grubości 0,5-1 cm.
02 - Wrzuć plasterki do gotującej się osolonej wody i gotuj przez 6-8 minut.
03 - Plasterki kalarepy dokładnie osusz przy pomocy kuchennego ręcznika.
04 - Do trzech talerzy wsyp produkty: mąkę zmieszaną z solą i pieprzem, roztrzepane jajko i bułkę tartą.
05 - Obtocz kawałki kalarepy po kolei w mące, jajku, a na końcu w bułce tartej.
06 - Rozgrzej olej na patelni.
07 - Smaż panierowane kalarepki, aż będą złociste i chrupiące.

# Uwagi:

01 - Pyszna, warzywna alternatywa dla klasycznych kotletów. Dzięki wcześniejszemu gotowaniu kalarepa jest miękka, a panierka zapewnia chrupiącą teksturę.