01 -
Włącz piekarnik na 180°C i pozwól mu się nagrzać.
02 -
Na dużej patelni rozgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu.
03 -
Wrzuć mieloną wołowinę i rozdrabniaj ją podczas smażenia, aż równomiernie się zarumieni.
04 -
Dołóż posiekaną cebulę i czosnek, mieszaj aż cebula zrobi się miękka.
05 -
Wrzuć mieszankę warzywną i podsmażaj przez 2-3 minuty.
06 -
Przesyp ugotowany ryż na patelnię, delikatnie rozbij grudki. Wlej sos sojowy i sos hoisin, mieszając całość dokładnie.
07 -
Posól i popieprz według uznania.
08 -
Przenieś całą mieszankę do naczynia żaroodpornego i równomiernie rozprowadź.
09 -
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż wierzch stanie się lekko chrupiący.
10 -
Wyciągnij z piekarnika, odstaw na chwilę do przestygnięcia, a na końcu posyp szczypiorkiem.