Smażony Ryż Wołowina (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 400 g ugotowanego ryżu (najlepiej z dnia poprzedniego)
02 - 500 g mielonej wołowiny
03 - 1 duża cebula, drobno posiekana
04 - 1 szklanka mieszanki warzywnej (np. groszek, marchewka, kukurydza)
05 - 2 łyżki sosu sojowego
06 - 1 łyżka sosu hoisin
07 - 2 ząbki czosnku, starte lub drobno posiekane
08 - 1 łyżka oleju rzepakowego
09 - Sól i pieprz do smaku
10 - 2 szczypiorki, posiekane (do posypania)

# Sposób Przygotowania:

01 - Włącz piekarnik na 180°C i pozwól mu się nagrzać.
02 - Na dużej patelni rozgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu.
03 - Wrzuć mieloną wołowinę i rozdrabniaj ją podczas smażenia, aż równomiernie się zarumieni.
04 - Dołóż posiekaną cebulę i czosnek, mieszaj aż cebula zrobi się miękka.
05 - Wrzuć mieszankę warzywną i podsmażaj przez 2-3 minuty.
06 - Przesyp ugotowany ryż na patelnię, delikatnie rozbij grudki. Wlej sos sojowy i sos hoisin, mieszając całość dokładnie.
07 - Posól i popieprz według uznania.
08 - Przenieś całą mieszankę do naczynia żaroodpornego i równomiernie rozprowadź.
09 - Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż wierzch stanie się lekko chrupiący.
10 - Wyciągnij z piekarnika, odstaw na chwilę do przestygnięcia, a na końcu posyp szczypiorkiem.