01 -
Ustaw piekarnik na 175°C i poczekaj, aż się nagrzeje.
02 -
W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę, bułkę tartą, mleko, keczup, cebulę, ogórki konserwowe, czosnek, sos Worcestershire, sól i pieprz. Dobrze połącz składniki.
03 -
Z przygotowanej masy uformuj bochenek i umieść go w naczyniu do pieczenia.
04 -
Na wierzchu ułóż plastry boczku, zakładając ich końce pod mięsną masę.
05 -
Posyp całość równomiernie startym serem cheddar.
06 -
W małej miseczce połącz keczup, cukier brązowy i musztardę. Następnie posmaruj tym równomiernie całą powierzchnię bochenka.
07 -
Wstaw bochenek do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 1 godzinę, aż w środku osiągnie 70°C, a boczek stanie się chrupiący.
08 -
Odstaw go na 10 minut, aby soki równomiernie się rozeszły. Pokrój na plastry i podawaj.