01 -
Wrzuć ugotowane spaghetti do patelni i dobrze wymieszaj, by sos się rozprowadził.
02 -
Dołóż chrupiący boczek i starty cheddar. Mieszaj aż ser się rozpuści. Posyp pietruszką jeśli chcesz i podawaj od razu.
03 -
Wlej pomidory z pieca, przecier i sos BBQ. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut. Jeśli sos będzie za gęsty, dodaj trochę wody po makaronie.
04 -
Wrzuć mielone mięso, dopraw solą i pieprzem. Rozkruszaj je i smaż aż będzie dobrze przypieczone. Uważaj, by nie zostawić za dużo tłuszczu, odlej nadmiar.
05 -
Wrzuć cebulę na tłuszcz po boczku i smaż 3-4 minuty, aż stanie się przezroczysta. Dołóż czosnek i mieszaj przez pół minuty, aż poczujesz zapach.
06 -
Na średnim ogniu usmaż boczek aż będzie chrupiący. Odłóż go łyżką cedzakową, zostawiając około 15 ml tłuszczu na patelni.
07 -
Zagotuj dużą ilość wody z solą. Włóż spaghetti i gotuj do stanu al dente według instrukcji na opakowaniu. Odlej makaron, zachowując 120 ml wody.