01 -
Włącz funkcję SAUTE na Instant Podzie. Dodaj oliwę, a gdy się rozgrzeje, wrzuć mięso mielone. Smaż, rozdrabniając je na mniejsze kawałki drewnianą łyżką. Dodaj sól, suszoną pietruszkę, cebulę w proszku i płatki chili. Kontynuuj smażenie i rozdrabnianie, aż mięso będzie dokładnie upieczone, około 5 minut.
02 -
Wymieszaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund. Wlej ¾ szklanki wody, delikatnie zdrapując bryłę z dna garnka, aby zebrać przypieczone składniki.
03 -
Wsyp kapustę (jeśli używasz) i sos. Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
04 -
Połam makaron spaghetti na pół i ułóż go na mięsie w dwóch warstwach. Nie mieszaj.
05 -
Pusty słoik po sosie napełnij pozostałą 1¼ szklanki wody. Zakręć słoik, lekko potrząśnij i wlej zawartość równomiernie na makaron (znów, nie mieszaj).
06 -
Zamknij pokrywę Instant Pota i ustaw na WYSOKIE ciśnienie (manualnie) na 8 minut.
07 -
Po zakończonym czasie natychmiast otwórz zawór, aby uwolnić resztę ciśnienia. Ostrożnie zdejmij pokrywkę, wymieszaj z Parmigiano. W tym momencie danie może wydawać się nieco płynne, ale zgęstnieje podczas stygnięcia.
08 -
Wyłącz Instant Pota. Odczekaj kilka minut odkryty, żeby danie nieco ostygło i wchłonęło nadmiar płynu. Zamieszaj raz jeszcze. Nałóż do misek i posyp dużą ilością Parmigiano oraz świeżą pietruszką.