01 -
Ugotuj makaron al dente w posolonej wodzie, a potem przelej zimną wodą.
02 -
Pokrój paprykę w kostkę, a cebulę posiekaj na drobno.
03 -
Pokrój pomidory i ogórka w kosteczki.
04 -
Odsącz oliwki i pokrój je w plasterki.
05 -
Każdą kulkę mozzarelli przetnij na pół.
06 -
Salami pokrój w cienkie paski.
07 -
Wymieszaj wszystkie składniki sosu: oliwę, ocet, musztardę, czosnek i przyprawy.
08 -
Wrzuć warzywa do makaronu i wszystko wymieszaj.
09 -
Polej wszystko przygotowanym sosem i wymieszaj.
10 -
Dodaj mozzarellę oraz salami i połącz wszystko.
11 -
Schowaj do lodówki na przynajmniej godzinę.
12 -
Na wierzchu ułóż świeżą bazylię na dekorację.