Surówka czerwona kapusta tajska (Wersja Do Druku)

Kapusta czerwona z marchewką i sezamem w wyrazistym, tajskim dressingu.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Dressing

01 - 1 łyżeczka masła orzechowego
02 - 2 łyżeczki sosu sojowego
03 - 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
04 - 2 łyżki soku z limonki
05 - 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
06 - 1 łyżka oleju roślinnego

→ Pozostałe składniki

07 - 500 g czerwonej kapusty
08 - 1 sztuka marchewki
09 - 1/2 pęczka zielonej cebulki
10 - 1-2 cm świeżego imbiru
11 - 2 ząbki czosnku
12 - 2 łyżki nasion sezamu

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wymieszaj dokładnie masło orzechowe, sos sojowy, czerwoną pastę curry, sok z limonki, syrop klonowy lub miód oraz olej, aż składniki się połączą.
02 - Poszatkuj czerwoną kapustę. Marchewkę obierz i pokrój w cienkie słupki lub długie paski za pomocą obieraczki. Czosnek, imbir oraz zieloną cebulkę drobno posiekaj.
03 - W dużej misce połącz poszatkowaną kapustę, marchewkę, czosnek, imbir oraz zieloną cebulkę, wlej dressing i wsyp sezam. Dokładnie wymieszaj, dopraw według smaku i podawaj.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Marchewkę można zastąpić startą na tarce, jednak pokrojona w paski nada sałatce atrakcyjniejszy wygląd.