→ Mięso i wędliny
01 -
300 g kiełbasy (śląska, podwawelska lub swojska)
→ Rośliny strączkowe
02 -
1 puszka białej fasoli (odsączonej)
03 -
1 puszka czerwonej fasoli (opcjonalnie, można dodać pół puszki)
→ Warzywa
04 -
2 marchewki pokrojone w półplastry
05 -
2 ziemniaki pokrojone w kostkę
06 -
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
07 -
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
→ Przyprawy i dodatki
08 -
1 liść laurowy
09 -
2 ziarna ziela angielskiego
10 -
1 łyżeczka majeranku
11 -
1 łyżeczka słodkiej papryki
12 -
1 łyżeczka wędzonej papryki
13 -
1 łyżka koncentratu pomidorowego
14 -
1–1,2 litra bulionu warzywnego lub mięsnego
15 -
1 łyżka oleju
16 -
sól i pieprz do smaku
17 -
natka pietruszki do posypania