Syta śniadaniowa szakszuka (Wersja Do Druku)

Spróbuj sytej szakszuki z kiełbasą, szynką, warzywami i ciągnącym się cheddarem, idealnej na pożywne śniadanie.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Nabiał i tłuszcze

01 - 60 g masła z solą
02 - 100 g startego sera cheddar

→ Warzywa

03 - 570 g rozmrożonych mrożonych ziemniaków typu hash brown
04 - 1 średnia biała cebula pokrojona w kostkę
05 - 1 średnia czerwona papryka pokrojona w kostkę

→ Mięsa

06 - 450 g mielonej wieprzowej kiełbasy
07 - 225 g pokrojonej w kostkę szynki

→ Przyprawy

08 - 2,5 g soli
09 - 2,5 g czarnego pieprzu

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Na dużej patelni rozpuść masło z solą na średnim ogniu.
02 - Wsyp rozmrożone ziemniaki na patelnię. Dodaj sól i pieprz. Mieszaj od czasu do czasu aż będą złote i chrupiące.
03 - Przesuń ziemniaki na bok patelni. Połóż kiełbasę na wolne miejsce i smaż aż się ładnie zarumieni i będzie dobrze ugotowana.
04 - Dorzuć pokrojoną szynkę, cebulę i czerwoną paprykę. Smaż razem aż warzywa zmiękną i połączą się smaki.
05 - Wymieszaj dokładnie ziemniaki z mięsem i warzywami, żeby wszystko było równomiernie rozłożone na patelni.
06 - Posyp zawartość patelni startym serem cheddar i poczekaj aż się roztopi całkowicie.
07 - Podawaj gorące danie od razu, to najlepszy moment na smak i teksturę.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Jeśli lubisz ostre, dodaj płatki chili podczas smażenia. Zamiast cheddara możesz wziąć mozzarella albo ser pepper jack. Na wierzch możesz też zrobić jajko sadzone dla więcej białka.