→ Główne Składniki
01 -
450 g antrykotu, rostbefu, steku z karkówki lub polędwicy wołowej (około 2,5 cm grubości)
02 -
2 łyżeczki oleju roślinnego lub dowolnego neutralnego oleju
→ Marynata do Steku
03 -
1 łyżka sosu ostrygowego lub wegetariańskiego sosu stir fry
04 -
1 łyżka posiekanej drobno cukru palmowego (lub brązowego cukru albo cukru kokosowego)
05 -
1 łyżka soku z limonki
06 -
1 łyżka zwykłego sosu sojowego
07 -
2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
08 -
2 łyżeczki oleju roślinnego lub neutralnego oleju
→ Sos do Maczania
09 -
1 łyżka pulpy tamaryndowej
10 -
3 łyżki wrzącej wody (do stworzenia pasty tamaryndowej)
11 -
1 łyżeczka surowego kleistego ryżu lub ryżu jaśminowego
12 -
1 łyżka posiekanego cukru palmowego (lub brązowego cukru albo cukru kokosowego)
13 -
1 łyżka drobno posiekanej szalotki
14 -
1 łyżka drobno posiekanej kolendry
15 -
1 łyżka sosu rybnego
16 -
1 łyżka soku z limonki
17 -
½ łyżeczki płatków chili tajskiego lub koreańskiego