Chrupiąca z koperkiem (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Składniki do sałatki

01 - 2 zielone ogórki
02 - 1 czerwona cebula
03 - 2 łyżeczki soli
04 - 2 łyżeczki suszonego kopru

→ Dressing

05 - 150 g śmietany 18%
06 - 3 łyżki octu jabłkowego lub białego winnego
07 - 3 łyżki oleju rzepakowego
08 - szczypta cukru
09 - odrobina pieprzu

# Sposób Przygotowania:

01 - Opłucz dokładnie ogórki, a jeśli chcesz, możesz je obrać. Pokrój je na cieniutkie plasterki, najlepiej używając tarki. Posyp solą, wymieszaj i odstaw na około 30 minut, aby puściły wodę. Następnie odcedź je w sitku i delikatnie odciśnij nadmiar płynu.
02 - Wymieszaj w misce śmietanę, ocet, cukier, pieprz i olej. Dodaj suszony koper i wszystko dokładnie połącz (możesz również użyć shakera, aby dobrze wymieszać).
03 - Posiekaj drobno cebulę i dodaj ją do ogórków. Połącz ogórki z przygotowanym dressingiem, dokładnie wymieszaj i podawaj.

# Uwagi:

01 - Ten lekki i odświeżający ogórkowy side jest idealnym dodatkiem do dań z grilla lub tradycyjnych polskich potraw.
02 - Przygotuj go wcześniej, a będzie miał szansę wchłonąć wszystkie smaki dressingu, dzięki czemu będzie jeszcze lepszy.