Sycąca zupa Ajvar (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 500g mielonej wołowiny.
02 - 1 czerwona cebula.
03 - Olej rzepakowy.
04 - 600ml bulionu.
05 - Sos chili typu sriracha.
06 - 250g pasty paprykowej Ajvar.
07 - 200g serka topionego z ziołami.
08 - 50g śmietany 18%.
09 - Natka pietruszki.
10 - Pieczywo typu bagietka, pita lub tortilla.

# Sposób Przygotowania:

01 - Pokrój cebulę w kostkę.
02 - Wrzuć mięso na rozgrzany olej, dodaj pokrojoną cebulę i smaż.
03 - Zalej całość przygotowanym bulionem.
04 - Dodaj sos chili, pastę Ajvar, serek topiony i śmietanę. Wymieszaj.
05 - Na wierzch nałóż odrobinę śmietany i posyp natką pietruszki.
06 - Serwuj z ulubionym pieczywem.
07 - Włóż wszystkie składniki do wolnowaru. Gotuj 3-4 godziny na ustawieniu średnim. Podawaj z pietruszką i śmietaną.

# Uwagi:

01 - Rozgrzewające danie na chłodne dni.
02 - Możesz dostosować poziom ostrości według uznania.