01 -
Zagotuj wodę i wrzuć ramen na 2 minuty, powinien być lekko twardawy. Odcedź i odstaw.
02 -
W małej misce wymieszaj sos sojowy, ostrygowy, olej sezamowy, cukier i biały pieprz. Odstaw na bok.
03 -
Na dużej patelni lub woku rozgrzej połowę oleju. Podsmaż kurczaka aż będzie złocisty i gotowy, jakieś 5-6 minut. Wyjmij i odstaw.
04 -
Dodaj resztę oleju na patelnię. Wrzuć paprykę, groszek i marchew. Smaż 2-3 minuty żeby były chrupkie, ale miękkie.
05 -
Włóż czosnek, imbir i białe części cebulki. Podsmażaj szybko 30 sekund, aż poczujesz zapach.
06 -
Wrzuć kurczaka z powrotem na patelnię razem z warzywami. Dodaj makaron i sos. Mieszaj 2-3 minuty, aż wszystko się podgrzeje i oblepi sosem.
07 -
Posyp zielonymi częściami cebulki i podawaj natychmiast, póki jest ciepłe.