01 -
Włącz piekarnik na 175°C i wyłóż blachy papierem do pieczenia.
02 -
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól, aż będą równomiernie połączone.
03 -
W dużej misce ubij serek śmietankowy z cukrem na gładką, puszystą masę, zajmie to około 2 minuty.
04 -
Do masy serowej dodaj rozpuszczone masło, bourbon, jajko i wanilię. Mieszaj do uzyskania kremowej konsystencji, z raz na jakiś czas zgarniając masę ze ścianek miski.
05 -
Stopniowo wsypuj suche składniki do mokrych, mieszając delikatnie tylko do połączenia. Zgarni i wmieszaj kawałki toffi oraz orzechy. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
06 -
Za pomocą średniej łyżki do lodów (ok. 30 ml) układaj porcje ciasta na blachy w odstępach około 5 cm.
07 -
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Odstaw je na blaszce na 1-2 minuty, potem przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia.