Twisty z Czekoladą (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 1/2 szklanki czekoladowych dropsów
02 - 1/4 łyżeczki soli
03 - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
04 - 1 szklanka uniwersalnej mąki pszennej
05 - 1/2 szklanki miękkiego masła
06 - 1/4 szklanki cukru
07 - 1/4 szklanki mleka
08 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
09 - 1/2 szklanki brązowego cukru (ubitego)

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 175°C i daj mu chwilę na nagrzanie.
02 - Używając miski, wymieszaj masło z brązowym i białym cukrem, aż masa będzie kremowa.
03 - Połącz mleko z ekstraktem waniliowym i stopniowo mieszaj z powstałą masą.
04 - W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
05 - Dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając tylko tyle, by wszystko się połączyło.
06 - Wrzuć czekoladowe dropsy i delikatnie wymieszaj.
07 - Uformuj z ciasta wałeczki i zakręć je w różne ciekawe kształty.
08 - Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułóż przygotowane wałeczki.
09 - Piecz przez 10–12 minut w nagrzanym piekarniku, aż brzegi będą delikatnie złociste.
10 - Pozwól wypiekom lekko ostygnąć przed podaniem.

# Uwagi:

01 - Chcesz bardziej miękki wypiek? Wyjmij ciasteczka z piekarnika, gdy brzegi są tylko trochę złociste.
02 - Spróbuj użyć małych dropsów czekoladowych lub posypać je kolorowymi posypkami dla urozmaicenia.