01 -
Ustaw piekarnik na 175°C i daj mu chwilę na nagrzanie.
02 -
Używając miski, wymieszaj masło z brązowym i białym cukrem, aż masa będzie kremowa.
03 -
Połącz mleko z ekstraktem waniliowym i stopniowo mieszaj z powstałą masą.
04 -
W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
05 -
Dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając tylko tyle, by wszystko się połączyło.
06 -
Wrzuć czekoladowe dropsy i delikatnie wymieszaj.
07 -
Uformuj z ciasta wałeczki i zakręć je w różne ciekawe kształty.
08 -
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ułóż przygotowane wałeczki.
09 -
Piecz przez 10–12 minut w nagrzanym piekarniku, aż brzegi będą delikatnie złociste.
10 -
Pozwól wypiekom lekko ostygnąć przed podaniem.