01 -
Włóż ciastka na blachę bez smarowania i wstaw do nagrzanego piekarnika.
02 -
Po wyjęciu z piekarnika przełóż ciastka na kratkę. Poczekaj aż zupełnie ostygną.
03 -
Podgrzewaj karmelki z mlekiem w mikrofalówce przez minutę, zamieszaj w połowie, aż masa będzie gładka i kremowa.
04 -
Nałóż po kilka łyżeczek karmelu na każde ciastko, rozprowadź prawie do brzegów.
05 -
Włóż słodkie ciastka do lodówki na 10–15 minut, by dobrze się schłodziły.
06 -
Roztop kawałki mlecznej czekolady w mikrofalówce w 30 sekundowych odstępach, mieszając między tymi etapami na gładko.
07 -
Posmaruj zmrożone ciastka cienką warstwą roztopionej czekolady. Poczekaj aż zastygne przed podaniem.
08 -
Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia na gładkie ciasto.
09 -
Rozwałkuj ciasto na grubość od 0,6 do 1,3 cm, wytnij kółka szklanką lub wykrawaczką i ułóż na blachę.
10 -
Ucieraj masło i cukier aż będą puszyste i jasne.
11 -
Wmieszaj białko oraz ekstrakt waniliowy do masy aż wszystko się połączy.
12 -
Włącz piekarnik na 175 stopni Celsjusza.