Warzywny Schmarrn (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 250 ml mleka.
02 - 150 g mąki pszennej lub orkiszowej.
03 - 50 g startego sera typu Grana Padano.
04 - 60 g zielonego groszku.
05 - 60 g kukurydzy.
06 - 1 czerwona papryka.
07 - 1 mała cebula.
08 - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
09 - 3 jajka.
10 - 1 łyżeczka soli.
11 - Masło do smażenia.
12 - 250 g twarogu.
13 - 100 g kwaśnej śmietany.
14 - 2 łyżki świeżych, posiekanych ziół.
15 - 1 łyżka oleju lnianego.
16 - ½ łyżeczki soli.
17 - Pieprz do smaku.

# Sposób Przygotowania:

01 - Wymieszaj twaróg, śmietanę, zioła i olej, aż uzyskasz gładki dip.
02 - Dodaj sól i pieprz, aby dip miał idealny smak.
03 - Groszek gotuj przez 5 minut, a potem odcedź.
04 - Paprykę i cebulę pokrój na drobne kawałki.
05 - Oddziel białka od żółtek, a białka ubij na sztywną pianę.
06 - Połącz mleko, mąkę, żółtka, sól i starty ser, mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
07 - Delikatnie wymieszaj masę z warzywami i pianą z białek.
08 - Podgrzej masło na patelni i smaż ciasto partiami.
09 - Gdy placki się zetną, obróć je i podziel na kawałki.
10 - Podawaj z dipem ziołowym jako dodatek.

# Uwagi:

01 - Uniwersalne danie rodzinne, idealne również dla dzieci.
02 - Bez soli i sera Grana Padano świetnie sprawdzi się jako posiłek dla niemowląt.