01 -
Nagrzej piekarnik do 180°C i przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia.
02 -
Połącz w misce składniki suche: mąkę, cukier trzcinowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę korzenną i sól.
03 -
Oddzielnie wymieszaj w misce olej, mleko roślinne i mus jabłkowy.
04 -
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj, aż powstanie gładka masa.
05 -
Jeśli chcesz, dorzuć posiekane orzechy lub skórkę pomarańczową i wymieszaj.
06 -
Na blachę nakładaj porcje ciasta i delikatnie je spłaszcz.
07 -
Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 12 minut.
08 -
Przełóż ciastka na kratkę, by całkowicie ostygły.
09 -
Udekoruj ciastka roztopioną czekoladą wedle uznania.