01 -
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wyłóż dwie formy na muffinki papilotkami i odłóż na bok.
02 -
W dużej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i sól. Dodaj cukier brązowy, cukier biały oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
03 -
W osobnej misce roztrzep jajka, olej, maślankę, marchew, ananasa z sokiem oraz ekstrakt waniliowy.
04 -
Zrób wgłębienie w środku suchych składników i wlej mokrą mieszankę. Mieszaj tylko do momentu połączenia składników.
05 -
Napełnij każdą foremkę masą do około 3/4 wysokości.
06 -
Piecz przez 22–24 minuty lub do momentu, gdy wierzch sprężynuje po lekkim dotknięciu. Pozostaw babeczki do całkowitego ostygnięcia przed dekoracją.
07 -
W małej misce wymieszaj cukier puder, cynamon i maślankę, aż uzyskasz gładką masę.
08 -
Polej polewą ostygnięte babeczki i odczekaj, aż stężeje przed podaniem.