Muffinki czekoladowe (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 140g cukru.
02 - 250g mąki.
03 - 175ml mleka.
04 - 50g kakao w proszku.
05 - 1 opakowanie cukru waniliowego.
06 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
07 - 100ml oleju.
08 - 200g gorzkiej czekolady w kawałkach.
09 - 2 jajka.
10 - Szczypta soli.

# Sposób Przygotowania:

01 - Wrzuć mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól do miski.
02 - Wymieszaj jajka, mleko, olej, cukier i cukier waniliowy aż do uzyskania puszystej masy.
03 - Połącz mokre składniki z suchymi i mieszaj, aż masa będzie gładka.
04 - Wsyp połowę kawałków czekolady do masy i delikatnie wymieszaj.
05 - Do formy włóż papierowe foremki.
06 - Podziel ciasto równomiernie pomiędzy foremki.
07 - Posyp muffiny resztą kawałków czekolady.
08 - Nastaw piekarnik na 160°C z termoobiegiem.
09 - Piecz przez 20-25 minut.
10 - Jeśli wykałaczka wychodzi sucha, muffiny są gotowe.
11 - Pozostaw babeczki do całkowitego wystygnięcia.

# Uwagi:

01 - Te muffiny są chrupiące z zewnątrz, a w środku miękkie. Idealne dla miłośników czekolady.