Wilgotny sernik mandarynkowy (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Ciasto kruche

01 - 200g mąki pszennej (typ 450)
02 - 75g cukru pudru
03 - 75g miękkiego masła
04 - 1 jajko (rozmiar M)
05 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
06 - Trochę masła do wysmarowania formy

→ Nadzienie

07 - 500g twarogu półtłustego
08 - 1 jajko (rozmiar M)
09 - 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek)
10 - 1 opakowanie cukru wanilinowego
11 - 200ml mleka
12 - 125ml oleju rzepakowego
13 - 120g cukru
14 - 2 puszki brzoskwiń w syropie (każda po 175g masy odsączonej)

# Sposób Przygotowania:

01 - Połącz wszystkie składniki na ciasto. Natłuść tortownicę (26cm) i wyłóż ciasto formując brzeg o wysokości 3cm.
02 - Wymieszaj twaróg, jajko, proszek budyniowy, cukier wanilinowy, mleko, olej i cukier. Odsącz owoce z puszek.
03 - Na spodzie ciasta ułóż połowę owoców. Ostrożnie wylej masę twarogową. Resztę owoców umieść na wierzchu, tworząc okręgi.
04 - Piecz w temperaturze 180°C (termoobieg 160°C) przez około 60 minut. Pozwól ciastu całkowicie wystygnąć.

# Uwagi:

01 - Owoce na wierzchu zapobiegają pękaniu sernika podczas pieczenia.