Grzyby w maśle Worcestershire (Wersja Do Druku)

Soczyste grzyby gotowane w maślanym sosie Worcestershire z nutą świeżej pietruszki.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Sos

01 - 240 ml sosu Worcestershire
02 - 227 g niesolonego masła

→ Grzyby

03 - 907 g całych pieczarek

→ Dekoracja

04 - Suszona pietruszka (nieobowiązkowo)

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Użyj miękkiej szczotki lub ściereczki, żeby usunąć brud z pieczarek.
02 - W dużym garnku połącz pieczarki, masło i sos Worcestershire.
03 - Postaw garnek na średnim ogniu i od czasu do czasu wymieszaj.
04 - Gotuj około 30 minut, aż grzyby będą bardzo miękkie.
05 - Na koniec możesz posypać suszoną pietruszką, jeśli masz ochotę.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Dopasuj ilość sosu Worcestershire według swojego smaku.
02 - Podawaj na ciepło jako dodatek lub przystawkę.