01 -
Najpierw delikatnie oddziel boki nożem od tortownicy, zanim wyjmiesz ciasto. Użyj bardzo ostrego noża do pokrojenia kawałków.
02 -
Gdy masa stężeje, połóż na wierzchu świeże truskawki według własnego uznania.
03 -
Przelej całą masę na spod, wyrównaj powierzchnię i wstaw całość na noc do lodówki, żeby dobrze stężała.
04 -
Nie przestając miksować wlej cienką strużką wcześniej przygotowaną żelatynę. Wymieszaj wszystko krótko, tylko do połączenia.
05 -
Zwolnij obroty miksera, porcjami dorzucaj twaróg naturalny, a mus truskawkowy powoli wlewaj. Mieszaj do momentu aż całość będzie jednolita.
06 -
Umyj i osusz truskawki, pozbądź się szypułek. Potem wrzuć je do blendera z ksylitolem i zmiksuj na gładki mus.
07 -
Do chłodnej miski wrzuć mleczko kokosowe i miksuj przez 4-5 minut aż zrobi się puszyste.
08 -
Wsyp żelatynę do wrzątku i od razu dokładnie wymieszaj. Dodaj 3-4 łyżki masy serowo-truskawkowej, też dobrze wymieszaj.
09 -
Pokrusz ciasteczka w blenderze na drobne okruszki, połącz z wiórkami i olejem kokosowym. Przełóż do tortownicy 22 cm wyłożonej papierem, wyrównaj, dociśnij łyżką i włóż na kilka minut do lodówki.