01 -
Ustaw piekarnik na 190 stopni C. Natłuść lub wyłóż 12-kokilkową foremkę papilotkami.
02 -
Wsyp płatki, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i sól do miski z mokrymi rzeczami. Wymieszaj wszystko dokładnie.
03 -
Delikatnie wmieszaj jabłka i orzechy, jeśli chcesz je dodać.
04 -
W dużej misce energicznie ubij mleko, jajka, syrop klonowy, mus jabłkowy i wanilię aż powstanie gładka masa.
05 -
Nakładaj masę do papierowych kubeczków, prawie do pełna.
06 -
Dla chrupiącej góry możesz rozsypać gruby cukier na wierzch każdej porcji.
07 -
Piecz 25 do 30 minut, aż wierzch się lekko zarumieni, a patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.
08 -
Poczekaj kilka minut w foremkach, potem przenieś je na metalową kratkę, by ostygły całkowicie.