→ Do Zupy
01 -
1,5 kg włoskiej kiełbasy (łagodna lub mieszanka łagodnej i ostrej)
02 -
1 duża cebula, posiekana
03 -
0,25 do 0,5 łyżeczki płatków czerwonej papryki chili
04 -
2 łyżeczki soli gruboziarnistej
05 -
4 ząbki czosnku, drobno pokrojone
06 -
2 łyżki mąki pszennej
07 -
4 szklanki bulionu drobiowego
08 -
3 szklanki pełnotłustego mleka
09 -
2 kg ziemniaków (np. odmiana typu C), pokrojonych w plastry o grubości ok. 0,25 cm
10 -
1 duży pęczek jarmużu (ok. 5 szklanek), usunięte łodygi, posiekane liście
11 -
2 szklanki śmietany kremówki
12 -
0,5 szklanki startego sera Parmezan
13 -
Sól i pieprz czarny, według uznania
14 -
Dodatkowy ser Parmezan, do posypania