→ Warzywa i konserwy
01 -
1 puszka czerwonej fasoli odsączonej
02 -
1 puszka kukurydzy konserwowej odsączonej
03 -
1 puszka krojonych pomidorów
04 -
1 sztuka papryki oczyszczonej i pokrojonej w kostkę
05 -
1 sztuka marchewki pokrojonej w talarki
06 -
2-3 ząbki czosnku pokrojonego w plastry
07 -
1 sztuka cebuli pokrojonej w drobną kostkę
08 -
2 łyżki koncentratu pomidorowego
09 -
2 litry bulionu warzywnego
→ Przyprawy
10 -
1/2-1 łyżeczka chili
11 -
2 łyżeczki papryki słodkiej
12 -
1/2 łyżeczki mielonego kuminu
13 -
sól i pieprz do smaku
→ Pulpeciki wołowe
14 -
500 g mielonego mięsa wołowego
15 -
1 woreczek ryżu ugotowanego
16 -
1 jajko
17 -
1 pęczek natki pietruszki, posiekany (2-3 łyżeczki do posypania zupy)
18 -
1 łyżeczka papryki słodkiej
19 -
sól i pieprz do smaku
20 -
1/2 szklanki mąki pszennej do obtoczenia pulpecików
→ Pulpeciki drobiowe
21 -
500 g mielonego mięsa z kurczaka lub indyka
22 -
1 sztuka cebuli drobno posiekanej
23 -
2 ząbki czosnku wyciśniętego
24 -
1 jajko
25 -
4 łyżki bułki tartej (plus 1-3 łyżki do ewentualnego zagęszczenia masy)
26 -
sól i pieprz do smaku
27 -
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
→ Sos do pulpecików drobiowych
28 -
2 łyżki masła do zeszklenia cebuli
29 -
olej roślinny do smażenia
30 -
300 ml bulionu drobiowego
31 -
300 ml passaty pomidorowej
32 -
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
33 -
1 łyżeczka bazylii suszonej
34 -
1 łyżeczka czosnku granulowanego
35 -
sól i pieprz do smaku